De nieuwste persen
en afwerkmachines
op 35.000M2

Innovatie

Volledig geautomatiseerd
Automatisering is ons sleutelwoord. Zo is ons werkproces volledig geautomatiseerd. Van het binnenkomen van een bestelling tot het verlaten van de productiehal. Daarnaast is elke bestelling voorzien van een barcode die door de verschillende afdelingen wordt gescand en zo zijn de gegevens van de order altijd inzichtelijk. We werken zo efficiënt mogelijk en hierdoor besparen we tijd, afval en kosten.

Service staat hoog in het vaandel
Bij elk merk is flexibiliteit en service belangrijk. Zo is de standaard levertijd van al onze producten 4 werkdagen terwijl de Europese standaard op 5 tot 6 werkdagen ligt. Ook kunnen klanten tot 18.00 uur bestanden aanleveren en het drukwerk de volgende dag in huis hebben. Bovendien zijn we elke werkdag tot 22.00 uur telefonisch bereikbaar.
Kwaliteit

Machinepark

Volledig eigen productie
Simian werkt met de nieuwste offset en digitale drukpersen van Landa, Komori, HP, Canon en Mutoh. De afwerking wordt verzorgd door Polar en Horizon. Continu blijft Simian zich innoveren. Zo is de afgelopen jaren voor ongeveer 10 miljoen euro in nieuwe drukpersen en afwerkmachines geïnvesteerd en dit blijven we doen.

Dankzij de uitbreiding kunnen we ons blijven innoveren, ons assortiment uitbreiden en zorgen dat we de beste én snelste drukkerij van Nederland blijven.

Wouter Haan, eigenaar
Enorme milieuwinst
Het vloeroppervlak van het machinepark beslaat met zo’n 10.000 m2 anderhalf voetbalveld. In 2018 hebben we 25.000 m2 grond aangekocht dat naast het huidige pand ligt. Hiermee beslaat Simian straks een drie keer zo groot pand op een grondoppervlakte van maar liefst 35.000 m2. Het drukwerk produceren we op Komori en Heidelberg offset persen, die zowel full colour als PMS drukken. We combineren zoveel mogelijk opdrachten op een drukvel, drukken dit op grote persen en snijden alles in één keer. Omdat de persen slechts 25 vellen nodig hebben om het drukwerk te starten, realiseren we een enorme milieuwinst.
Milieu winst
Allerbeste prijs-/kwaliteitsverhouding
Digitaal drukwerk drukken wij op HP Indigo persen. Dit zijn de enige digitale drukpersen die net als bij offset drukwerk werken met vloeibare inkt. Door de vloeibare inkt is er nauwelijks kwaliteitsverschil en geeft het voor kleine oplages de allerbeste prijs-/kwaliteitsverhouding. Prettig aan de digitale en H-UV offset persen is dat het drukwerk wat eraf komt, meteen droog is en door kan naar de afwerking. Ideaal voor korte levertijden.
Prijs Kwaliteit
Nieuwste printtechnieken en groot kleurbereik

Producten als posters, banners en canvas printen we op Mutoh grootformaat printers. Deze printers draaien 24 uur per dag en kunnen tot 2,5 meter breed printen, zo van de rol af. Voor posters op fotopapier en premium canvas gebruiken we Canon 8000S printers met acht kleuren. Deze printers kunnen enorm gedetailleerd printen en hebben een groot kleurbereik. Plaatmateriaal als dibond, forex en kanaalplaat printen we op Océ Arizona.

Printtechnieken met groot kleurbereik
Tijdwinst
Ook de afwerking zoals vouwen, hechten, stansen en lijmen gebeurt in eigen huis. Zo snijdt de Zünd het plaatmateriaal in elk gewenste vorm. Bij de afdeling nabewerking staan diverse Horizon afwerkmachines. Innovatieve machines met een jdf oplossing. Dit betekent dat de machines in zeer korte tijd het juiste snij-, ril- of vouwprogramma voor de orders instellen. Ook het omstellen naar een ander formaat of dikte vindt binnen een mum van tijd plaats.
Tijdswinst
Grote kwaliteitsslag
De Polar snijmachines zijn allemaal voorzien van een camera. Hiermee wordt elke order gescand en vervolgens automatisch het juiste snijbestand geopend. Dankzij dit geautomatiseerde snijprogramma is het snijwerk nog nauwkeuriger. Zo maken we continu een grote kwaliteitsslag.
Kwaliteitsslag

Duurzaam

FSC® gecertificeerd
Simian is FSC® gecertificeerd. FSC® staat voor Forest Stewardship Council®, een internationale non-profit organisatie die wereldwijd verantwoord bosbeheer stimuleert. Dit keurmerk garandeert dat de grondstoffen voor papier afkomstig zijn van zo'n bos.

FSC® certificaat code en licentienummer
Een certificerende instantie, controleert jaarlijks onze drukwijze. Van aankoop van papier tot gebruik van het logo. Alles, ook de kennis van ons team, wordt gecontroleerd. Onze gegevens:
  • FSC® certificaat code CU-COC-819940
  • Licentienummer FSC-C110642

PEFC gecertificeerd
Simian is ook PEFC gecertificeerd. PEFC is de afkorting van Programme for the Endorsement of Forest Certification. Duurzaam beheer van het bos betekent dat rekening wordt gehouden met zowel de economische als de ecologische en sociale functies die het bos vervult. Nu en in de toekomst. Onze gegevens:
  • PEFC certificaat code CU-PEFC-819940
  • Licentienummer PEFC/30-31-475
Duurzame inkten
Verantwoord drukproces
Producten met een PEFC-keurmerk komen uit een duurzaam beheerd bos. Ook voor PEFC komt ieder jaar een controleur die kijkt of we aan alle criteria voldoen. Zo kunnen we met een gerust hart zeggen dat ons hele drukproces verantwoord is.

Afval is grondstof
Als drukkerij produceert Simian afval. Onze visie is dat afval een nieuwe grondstof is. Stromen als papier, karton, plastic en pallets vormen allen de grondstof voor producten van morgen. Deze stromen zamelen we gescheiden in, zodat we de beste kwaliteit aan grondstoffen behalen en we bijdragen aan een beter milieu.

Intern recyclen
Intern recyclen we zoveel mogelijk. Zo gebruiken we de vellen papier die tussen onze platen zitten voor het opvullen van dozen met bestellingen. Maar ook de platen worden weer hergebruikt en van onze snippers papier maken we in samenwerking met Renewi weer recyclingpapier. We werken met inkten die geen of minder oplosmiddelen bevatten en gebruiken verpakkingen die volledig gerecycled zijn en gerecycled kunnen worden.
Duurzame inkten

Werken bij Simian

Groei met ons mee
Elke dag beter worden en werken bij Simian, dé online drukkerij van Nederland?
Bekijk onze vacatures en solliciteer meteen!
team