Simian kiest voor
HP Indigo B2
digitale pers

Simian kiest voor HP Indigo B2 digitale pers

Simian, het moederbedrijf achter Reclameland, Flyerzone en Drukland.nl, neemt een nieuwe HP Indigo digitale pers in gebruik. Daarmee vergroot het bedrijf zijn productiecapaciteit en kan het klanten meer flexibiliteit bieden. Bovendien maakt de nieuwe pers een aantal nieuwe toepassingen mogelijk, waaronder het digitaal drukken van mappen en tijdschriften.

Het portfolio van Simian bestaat nu uit 2 HP Indigo 7500’s en de nieuwe Indigo 10000 met geüpgraded valuepack, evenals meerdere offsetpersen. De Indigo is een 50x70 pers en vormt een aanvulling op het bestaande portfolio. Opdrachten die binnenkomen kunnen gemakkelijk aan de juiste pers worden toegewezen. Een dringende klus van bijvoorbeeld honderd A2-formaat posters kan nu binnen 24 uur geleverd worden. “Samen met HP lukt het Simian om honderden klanten per dag blij te maken”, zegt Wouter Haan, eigenaar van Simian.

Kosten per afdruk verlagen

Een belangrijke afweging voor de aanschaf van de nieuwe Indigo, was de kosten per afdruk. Simian benaderde HP met ‘kostengevoeligheid’ als één van de grootste uitdagingen in de markt. Bovendien groeien delen van Simian tot wel 25% jaar-op-jaar. De mogelijkheid om in volume op te schalen is dan een belangrijke voorwaarde voor de aanschaf van een nieuwe pers. Met de nieuwe Indigo vergroot Simian de productiecapaciteit en verlaagt het de kosten per afdruk.

Met de bestaande vloot persen was het voor Simian niet mogelijk om nog (snel) verder te groeien. Met de digitale mogelijkheden van de HP Indigo is het mogelijk om niet alleen de omzet en winstmarge te vergroten, maar ook het aantal blije klanten.

Nieuwe toepassingen

Door de toegenomen capaciteit en efficiëntie, heeft Simian weer tijd om te kijken naar nieuwe toepassingen. Zo biedt de Indigo, met het B2-formaat, de mogelijkheid voor andere creatieve toepassingen, zoals het (digitaal) bedrukken van binders. Simian bekijkt momenteel de mogelijkheden om deze toepassingen toe te voegen aan het productaanbod.

Dutch IT

Dutch IT-channel

Wouter Hoeffnagel
redacteur Dutch IT-channel